Sunday, 31 May 2015

broken hearted

Assalamualaikum..

Lately ni asik rasa sedih je. hahaha. Emosi tak stabil. K bukan takat sedih jelah siap nanges bagai lagi. Over betul. Nak buat cemana seorang nadia ni mmg dilahirkan sbg manusia yang over dan annoying. Ramai yg ckp camtu. hmm. Malam tadi nanges buat keberapa kalinya utk sem ni. Sem yg penuh dengan tangisan. Tapi kali ni bukan tangisan meratapi nasib. Tapi tangisan untuk seorang sahabat. Sampai tak boleh tido. Orang lain punya masalah tapi kau pulak yg over lebih. Pehal? hahaha. Sbb aku mmg camni. XD Entahlah mungkin sbb aku pernah suatu ketika dulu rapat dgn dia. Aku dah masak sangat dgn perangai dia. Dia bukan jenis org yg suka luahkan masalah. Maksudnya kalau dia luahkan tu..dah tahap kritikal. Sepanjang aku kenal dgn dia, dia selalu pikirkan pasal org lain lebih dari diri sendiri. Dia terlalu baik. antara manusia paling baik aku pernah jumpa. Sbb tu aku sayang sangat2 kat dia walaupun aku tak tunjuk. 

Instinct aku tak pernah salah. Sebenarnya dah lama aku perasan dia sedih. Bukan macam dia yg dulu. Rupa-rupanya tulah masalahnya. Mungkin salah satu faktor aku sedih sgt sbb aku ada bersama-sama dgn dia masa dia start sukakan budak tu. Kadang2 rasa macam aku yg salah sbb aku yg banyak citer pasal budak tu kat dia sampai dia jadi minat. Sbb ramai org taktau pasal dia sbb terlalu misteri. Mula-mula dulu dia suka main-main. Tapi lama-kelamaaan aku tgk rasa suka dia tu bersungguh-sungguh sampai aku nasihat kan dia jgn main2 weh nanti kau suka betul2. hmmm tapi tulah. cinta tu datang sendiri..kita tak boleh nak hindar. tapi kenapa harus begini? :( 

Serius aku sedih sangat masa tau hati kau sakit, hati kau remuk, hati kau patah. Rasa macam situasi kita dulu tp ofkos lain. Kau punya lagi parah. Tapi aku serius paham perasaan tu. Zaman di mana aku rasa down sangat2. Tak boleh nak pikir betul2. Tak boleh nak luah apa yg kita rasa. Zaman tiba2 kita yg banyak ckp jadi pendiam. Senyuman kita jadi fake. hmmmm. Sabarlah wahai sahabat, aku sentiasa doakan kau. inshaAllah satu hari nanti kau akan dapat kebahagiaan dengan kesabaran kau, pengorbanan kau yg terlalu banyak tu. Aku doakan kau dikurniakan pasangan hidup yg jauh lagi layak dan terbaik untuk kau. Allah tahu apa yg terbaik utk hamba-Nya. Jgn sedih. Nanti aku jadi makin sedih jugak. Aku nak kau bahagiaaaaaaaa. Aku menjauh pun sbb nak tgk kau bahagiaaaa. Tapi kenapa kau jadi macam ni pulak skrg? Kau buat aku sedih. :( :( 

Tinggal lagi seminggu nak habes sem. Hati aku macam dah tak betul skrg ni. Sedih memanjang. sedih dgn segala-galanya. Sedih nak berpisah. K tanak taip dah la nanti nanges lagi. hmmmmmmmmm


p/s: baca entri kali ni dgr lagu drama band - biarkanlah ni pulak. hahaha. hmm aku suka lagu ni sbb rasa dekat sangat dgn hati ni. mungkin kena jugak dgn entri kali ni. kbai. 


Thursday, 21 May 2015

Tears of Sadness

Assalamualaikum..

People write because no one listens. When life gets hard, I just have to write to make me feel better. 

Nak dekat habes sem ni..macam-macam pulak konflik timbul. Aku sedih. Aku khilaf sebab dah buat orang terasa hati dengan perbuatan aku. Kadang-kadang aku tak sedar pun salah aku, sampailah ada orang tegur. Sebenarnya aku suka sangat kalau org tegur salah aku. Baru lah aku tau mana silap aku, aku boleh improve mana yg patut. Sebabkan aku rasa aku dah matang, aku minta maaf personally kat org tersebut. Aku wassap dia. Seriously, aku tak pernah rasa takut nak minta maaf kalau memang salah aku. Dan sebenarnya aku adalah orang yg jujur. Sebabkan kejujuran aku tulah dengan beraninya aku bagitau segala benda yg org tu buat yg aku taksuka. aku tak selesa. Hati aku rasa lapang sebab tak simpan dah apa yg aku rasa. Aku takpernah bencikan dia. Cuma aku bencikan certain2 perkara dia buat. Thats all. Aku bagitau semua. Berani betul aku. Entah..pada pendapat aku, biarlah dia tahu apa yg aku rasa. Mana yg boleh ubah, ubahlah. Aku tegur privately dan aku rasa itu tak salah. 

Tapi reply wassap yg aku dapat daripada dia..sangat meruntun jiwa. HAHAHA. Tak cukup dengan tu, dia update status pulak. Bagitau satu dunia. Haa bagitau lah. Aku sedih sangat sampai air mata gadis aku ni jatuh tak henti-henti. Sayu betul aku rasa hari tu. Rasa down. Tapi macam biasalah dengan kehebatan lakonan aku. Dua-dua rumet aku taktau langsung aku sedih, taktau langsung pasal isu tu dan taktau langsung aku menangis waktu tu. Pandai aku sorok. Aku paling benci orang nampak aku menangis dan nampak aku yg lemah. Depan orang kita kena cool, cover macho. Konsep tulah aku cuba amalkan kat U ni. Walaupun sebenarnya hati aku hancur berkecai. Hmmm. Ada sorg member rapat aku..dialah yg pujuk aku. Aku citer semua kat dia. 

Dia kata gini kat aku...

You know you did something right. 
And I respect you for being brave spoken out what you felt. 

Makin teruk aku nanges. Entah, sedih pulak ayat dia. Hmmm. Takpelah. Aku try move on ni. Aku try. Tanak nanges lagi dah. Kena kuat sikit! Mungkin ini pengajaran utk aku. Perbaiki diri lagi. Jaga hati org baik-baik lepas ni. Aku tanak masuk campur hal dia dah lepas ni. Tanak amek tahu dah pasal dia. Tanak mengata bukan2. Tanak berburuk sangka. Biarlah. Im done. Semoga Allah berikan dia hidayah utk berubah jadi insan lebih baik, isteri yg solehah. Moga dia bahagia selamanya. :)




Friday, 15 May 2015

Kesepian

Assalamualaikum :)

                    Macam dah lama tak update blog sebab bizi fyp konon-konon. Alhamdulillah last week dah submit thesis! Yihaaaa. Tapi lepas tu..takde hala tuju hidup dah. Setiap hari aku pikir nak buat apa sebab bosan sangat. Haih. Oh sebabkan free sangat kan. Aku ada hobi baru! Aku pun bangga jugaklah dengan diri sendiri. Sekarang aku suka baca bukuuuu. Maigod. Kat rak ni penuh dah buku-buku aku beli dan kebanyakannya aku dah baca. Alhamdulillah rasa seronok. Selama ni taksuka baca buku sbb dok terbayang novel-novel cinta yg org suka baca tu. Pastu aku generalizedkan yg sume buku macam tu. Pasal benda-benda khayalan. HAHA. Tapi buku-buku yg aku baru beli ni semua lain. Dan aku tak penah tau pun wujud buku-buku macam ni. besttttt! ayat dia sempoi je. tak bunga-bunga sangat. Bagi banyak kesedaran laa pasal agama, pasal diri kita. Matang dah nadia skrg. perghh. hahahaha. Dah tak bazir duit beli komik macam dulu. 

                  Sebenarnya nak citer, arini aku rasa sepi sangat. Sebab dua2 rumet balik rumah. Sobs. Tak penah rasa sunyi gila camni. Pastu aku sedih sebab masa dah tinggal sikit. Nanti lepas habes belajar mesti aku lagi sepi sebab makhluk2 yg ada bersama aku selama 4 tahun ni dah takde. Pasni susah dah nak jumpa. Honestly speaking, aku bencikan perpisahan. Aku sangat benci. Aku taktau hidup aku camana lepas ni tanpa diorg. Walaupun kadang2 ada perangai2 yg annoying, gedik, banyak drama, kuat gaduh tapi nanti dah abes belajar mesti aku rindu diorg sume. Aku paling sedih bila dah nak abes ni..masih lagi ada drama kat kelas. Haih, sampai bila nak macam ni. Bonding makin tak kuat. Sedih betul. Aku pun baru je nak rasa rapat dgn classmate sem lepas. Pastu sedih sendiri...kenapalah aku sia-siakan 3 tahun aku dulu macam tu je. Tak kenal classmate. huhuhuhu. 

                    *aku taip entri ni sambil nanges* kahkah drama pulak rasa. Nanti tanak lost contact lepas habes belajar. Kalau boleh nak grad sama2! Aaminnnnn. Huwaaaa sedih. Aku makin sayang kat semua classmate aku! Kali ni betul2 ikhlas. Sebab aku dah kenal diorg. Tanak compare dah dgn zaman matrik. Ofkos lain, tapi depa lah pelengkap hidup aku kat UM ni. Depa special. Nanti dah keje, mesti tak jumpa dah org2 baik macam ni. :( :( Orang selalu ingat aku tak bahagia kat UM ni sebab makin kurus. Kalau dulu yelah kot, masa baru2 first year, second year, itu sebab stress dan makanan dia tak kena selera aku. Tapi alhamdulillah skrg aku makin bahagia, makin happy. Cuma tak banyak makan je. Doakan aku gemuk satu hari nanti! 

                    Dah la. Sayu sangat entri kali ni. Macam tak sanggup nak teruskan. Oh konon-konon aku nak buat video utk classmate, tapi macam takde hati pulak dah. Sebab nanti buat-buat pastu aku sedih sendiri. hahahaha. Kenapalah aku dilahirkan sebagai manusia yg penuh dgn emosi? XD Ayuh kita nikmati moment-moment indah di UM ini sebelum ia berakhir! Tanak counting days lagi bape ari nak abes, nanti sedihhhhh :( kbaiii


p/s: Baca entri kali ni sambil dgr lagu ippo hafiz- hujan sepi ni. confirm korg nanges jugak. sobs.