Thursday, 27 August 2015

Trip to Sabah! (Day 2)

DAY 2 (7th AUGUST 2015)

Perkara yg buat aku jatuh cinta dengan sabah ialah waktu solat dia. bestttttt! Azan subuh pukul 4.51 pagi kot. Wow sangat. Lepas tido nyenyak malam tu, aku bangun pukul 3.45 pagi. Kagum lagi dengan diri sendiri! XD Alhamdulillah badan dah kembali normal. Dah tak sakit dah. Dah sihat terus kebulur pagi tu dan banyak cakap macam selalu. Hahaha. Dalam pukul 6 pagi macam tu hari dah cerah macam pukul 7 kat semenanjung.

Hari kedua..cuaca hujan lagi kat sabah. Pagi tu kami pegi ke Masjid Terapung Sabah. Cantik sangat! Subhanallah. Kitorang sampai je, nampak ramai budak-budak pakai serban tengah cuci, kemas masjid. Alhamdulillah sejuk je mata memandang. Nanti nak suruh anak aku jadi gitu lah. Eh.




Budak-budak ni pulak baru balik dari sekolah agama katanya. Hahaa. Comel gilaa. Kalau sekolah agama aku dulu sampin kaler hijau ni utk ketua darjah je. Haih rindu pulak zaman sekolah.


Pastuuuu...kami ke bengkel kereta sebab tayar bocor! Hahahaha. Macam-macam hal. Takpe kami redho selalu #sabahredhotravel. 


Next...aquaria UMS..





Kemudian, kitorang pergi lunch dulu kat 1borneo hypermall..
jumpa kucing gebuuuu ni! eeee geram tgk. 

takoyaki kat sini sedap gilaaa abi kata. tp serious aa memang sedap! 
diorang punya pekerja pun memang power! laju gila dia buat takoyaki tu. perghh

haa ni yayasan sabah

kat sini boleh jumpa macam-macam jenis coklat, kopi ke, apa-apalah. kau nak beli ole-ole utk family haaa kat sini pun ada.

Last sekali, kami dibawa ke Monsopiad Cultural Village! okay yang ni aku eksaited,.sebab pernah belajar dalam subjek cultural tourism masa dgn Dr Hanafi masa 4th year sem 1 dulu. Gigih tauuu hafal segala benda pasal cultural village ni dulu. Nasib baik keluar exam. HAHA. 



inilah Abi yang aku sebut-sebut tadi. 

Malam tu kami dinner lambat sikit, sebab abi ada emergency, sebab anak dia terjatuh dan cedera. Jadi inilah menu makan malamnyaaaa. 
Ni namanya sayap madu. Sedap gila! Satu cucuk rm1.70 camtu kalau tak silap. 

Okay ini pulak Laksa Sarawak. Saja nak cuba makanan supervisor kita yg tersayang. kahkah. Rasa dia okay cuma tulah, tekak tak berapa nak berkenan. haha maaf Dr Romano. 


Dengan ini, tamatlah hari kedua. Boleh nampak laa aku dah malas nak tulis. Banyak letak gmbo je. Kahkah! 

No comments:

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda disini. thanks. :)