Saturday, 6 August 2011

aku , dia dan lagu

Salam ramadhan semua ^^ hehe. Dah puasa ke-6 baru nk wish puasa. jadahnye. sori aku lambat wish memandangkan bulan puasa ni, otak pun dh blurr. huhu. Tahniah kpd kwn baik aku SITI AYUNI yg dgn jayanya debut blog dia td. hehe. i terharu bce post u yuni..grrrr. Okeh utk entry kali ni aku nk siat (yelaa selalu asik kupas je kan?) pasal lagu atau bahasa inggerisnye song. 
ada apa pulak ngn lagu ni?

LAGU...sememangnye xdpt dipisahkan ngn hidup kita sehari2. Rasenye sume org kat dunia ni suka dgar lagu..(sape yg xsuke dgar lagu..meh sini gtw ak !). nak nak budak2 muda zaman skrg ni..lagu indie laa, kpopnye lain, lagu jiwang karat mmg xdpt dipisahkan. HAHA. mcm2 selera ada..terpulanglah kat individu tu sendiri lagu ape yg diorg suka dgar.

Sedar atau tidak..lagu2 yg korang suka sgt dgar tu..actually ada meaning tersendiri dlm hidup korg. Beria je aku nih..HAHA. yelaa. msti korang ade sebab tersendirikan nape korg suka sesuatu lagu tu. Contohnye, pakwe korg dedicate lagu kat korg..terus korg dgar ari2..pagi petang siang malam..padahal lagu tu xsedap mne pun..HAHAHA~contoh jee. jgn terasa pulak..btw, kita pun bole release tensen kalau dgar lagu..kalau aku stress, aku akn dgar pasang lagu sekuat yg mugkin kt earphone. hehe. jgn ikut perangai negative aku ni.

Next, sesuatu lagu tu boleh mgimbau kenangan silam korg atau apa yg berlaku time lagu tu berkumandang kat mne2 laa. radio ke. Contoh yg paling senang la..kalau korg dgar lagu raya..msti teringat2 waktu raya an. tme main mercun dum dam dum dam ke. time pasang langsir ke. dapat duit raya ke. whateverla . So, apa kaitannye kat sini? hm, maksudnya sesuatu lagu tu boleh memberi kita 1001 memori dlm hidup kita. 



HANYA LAGU YANG MENJADI INGATAN

HANYA LAGU YANG MENJADI KENANGAN

SEANDAINYA MASA ITU KEMBALI SEMULA

INGIN KU MEMILIKI LEBIH DARI ITU



Pernah tak korang tafsir lirik sesuatu lagu?? Kalau tak pnah pasni g la try..Kompom korg akan lebih feel je bila dh paham betul2 mksud lagu tu. yelaa mana tau lagu tu ada kaitan ngn hidup korg ke. Siyes aa setiap bait2 lirik lagu tu ada msg tersendiri. Almaklum la.aku kalau dgar lagu kat radio je. mksud dia dulu yg aku pahamkan. Kadang2 aku bole duduk berdua je ngn akak aku semata2 nk tafsir lagu ikut pndapat msing2.memey laa ktorg xde keje..

Tapi yg paling xleh blah skali..kalau dah suka 1 lagu tu..lagu tu jelaa yg kta pasang ari2..ni ikut pngalaman aku laa. coz akak, abah, adik aku sume camtu. aku pun kadang2. haha. taknak ngaku plak ttbe. tapi selalunye lagu tu xkan bertahan lama. paling tidak seminggu. paling lama sebulan kott. yela bosan kott ari2 dgar lagu yg sama. kalau aku la pastu terus aku xkan buka lagu tu smpai bile2..HAHA . teruk betul perangai. 

Lpas skian lama dh xdengar lagu tu, kalau terdgar balik msti sayu je rase..yelaa terkenang memori time kita suka lagu tu. haishh, lawak pun ade. ini opinion aku semata2. xde kene mengena dgan kajian2 saintis mahupun ahli psikologi. So, korg xyah la percaya sangat. yg mne betul tu betul la. yg mne tak tu auta laa nmenye. ngahahaha~~~

TATA TITI TUTU !!








P/S: tiba2 teringat kat bapak aku plak... sebab dia ni suka bukak lagu yg sama je on the way ktorg g mne2 la naik kreta. kadang2 sampai aku dh terhafal lagu2 tuh. and yg pling penting lagu2 indon plak tu. aishh. OH..satu lagi fakta..sampai skrg aku tatau knapa aku suka sgt lagu korea walaupun aku xpaham maksudnye..pelik ni !


:::: post ini actually relate ngn video yg aku buat special utk COMELNYE KITE!! bertajuk aku, mereka dan lagu. Dimana ilham tibe2 muncul time aku tgh bersantai sambil dengar lagu2 kat hp aku yg dh berkurun aku xdgar since kuar matrik ::::



2 comments:

  1. alhamdulillah.. akhirnya berjaya juga video 2 yer.
    buat la lagi yg lain k.
    ngehh..ngehh...ngehh..:)

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda disini. thanks. :)