Wednesday, 3 August 2011

TAK PERNAH JUMPA ORANG MCM DIA !

Wink2~~ berbunga2 je bace tittle tu..HAHA...entry kali ni aku tujukan khas utk org yg paling aku SAYANG CINTA MATI laa..SIAPAKAH? sori korang xkenal dia la..kulit putih, rambut pun stylo..kelabu2 asap gitu..hihi..and yg paling penting suara dia sgtla macho wa ckp lu..grrrr

laki mane la yg bertuah ni? ok cukup2! xpayah nk pikir lama2..korang tertipu laa..org tu bukan lelaki la derr..tp pompuan a.k.a nenek aku SITI RUKEYAH . Tak payah nak pelik sgtla weh..tang suara tu..haha..sememangnye nenek aku memiliki suara yg sgt lantang dan besar. Sebab tula stiap kali dia bersuara org ingtkan dia garang..padahal mmg suara nenek aku camtu.

Aku nak kupas isu nenek aku ni ngn lebih mendalam sebab aku rse nenek aku ni sgt special..lain kot ngn nenek2 org lain.. tatatu la kalau nenek korg sama ngn nenek aku!




FAKTA MENARIK YG KORG TAK TAHU PASAL NENEK AKU !

  1. berjiwa muda.contohnye, kalau aku tengok AF dia pun tgok AF gak..kalau ada maharaja lawak..nenek aku pun join sekaki ketawa terbahak2..siap cakap JOZAN la yg pling lawak skali..HAHA..pastu nenek aku selalu sebut adoyaii (pengaruh nabil kot!)
  2. up-to-date..laman sosial zaman skrg ni sume dia tau..cuma ayatnye xberapa nak betulla..almaklum la org tua. 




  • FACEBOOK ------> PESBUK
  • ADD---------> EGG (puas aku ajar banyak kali tp nenek ttp jugak nak sebut egg)
  • BLOG-------> BLOG (haha.ni la satu2nye pkataan yg nenek reti sebut..yelaa kat kampung kan ada blok)



      3. aku boleh bergosip ngn nenek aku sampai kol 2 lebih tau..lagi 2 kalau topik tu hot gle..oppss         correction *bukan bgosip tp bercerita bende yg benar* nenek yg ajar ni..haha.


      4. Bila kitorg ckp nenek mngumpat msti nenek akan jwb "ni bukan mngumpat..ni bercakap benda yg betul...nanti kalau kau dah tua kau tau laa" oh camtu rupanya.haha.

    5. Nenek selalu mkn x abes..tiap kali makan msti ade je ciput nasi tertinggal..haha..patut la aku pun mcm tu,keturunan agaknye..*cmne aku nk gemuk kalau kalau asik cmni je..uwaaa :(*

    6. Nenek aku layan korea kott..dulu aku slalu tgok STAR GOLDEN BELL kat KBS world ptg2..kalau korg nak tau..nenek aku pun minat gak citer tu..ahaks.padahal xpaham sepatah haram pun diorg ckp ape..bila  citer tu dah xde lg skrg ni,,nenek selalu tanye aku "citer korea yg ptg2 tu dah xde ke?" 

   7. Nenek terlalu baik hati dan prihatin terhadap cucu2 dia...adoii sampai kadang2 ktorg yg rse geram..mne tak nye..kalau org tgah makan ni..nenek slalu ckp tmbah la lagi..kalau kitorg xde air..nenek yg tolong ambilkan cawan bagai. Kitorg selalu gak marah2 nenek..yelaa dia pun xmakan lagi pastu sibuk uruskan hal org lain pulak,,then, nenek mst kata tu tanggungjawab nenek layan tetamu kat umah ni..ADOII kenapa la nenek baik sgt??


  8.  Nenek suka puji diri...hah yg ni sebijik mcm perangai akak aku!!haha..bila aku kte kat nenek "sedapnye mama masak laksa!" pastu nenek jwb ape "alah, nenek yg ajar mama kau tu masak" LOL~








  9. Suke sengih sorang2..ni paling xleh bla..tgah2 sapu sampah ni ttbe je senyum sorg2..rupa-rupanye fikirkan masa depan kitorg..haaiishh,


  10. suke gile kat bf kakak aku..kalau ade fan club ni aku rase dh lama nenek aku join.HAHA tang mne yg dia suka sgt aku pun tatau..pastu nenek suke tanye aku soalan ni "yah, kau takde kawan lelaki ke? " tolongla jgn ketawa..ye mmg nenek aku panggil aku yah! weh..bkn joyah k..nadiyah! then, aku pun sekeras-kerasnye mnjawab "adelaaa..ramai!!" HAHA~padahal aku paham nenek aku tanye pasal bf..


  11. selalu menang kalau berdebat..kalau korg nak tau family ktorg ni mmg suke berdebat..haha..mcm2 topik la yg diketengahkan..isu yg xpenting pun jd gempak! aku wakil pembgkang..haha..apa yg nenek cakap semua aku bangkang sebab aku rase mmg salah pun *jahat kan aku?*  tp selama harini aku xpnah mnang skali pun..haishh yelaa nk lawan ngn budak debat , perbahasan , pidato ngn sepupu sepapat tu laa..*nenek aku budak debat kot zaman skola dlu*


 12. pandai bercerita..nenek aku kalau citer intro gempak gle kot ciap ngn sound effect sume laa..adoii pastu kalau dh tereksaited ade pulak HEHEHEHE~ tu..haha. lawak la..padahal citernye pasal durian je pun *yg ni contoh je..jgn percaya!* Malangnya bakat nenek ni tak turun kat aku..tiap kali aku bukak mulut je diorg suruh cepat abiskan citer, lembap bagai..haih..




Utk pengetahuan korg, aku lah satu2 nye cucu nenek yg kuat melawan..haishh, teruklah perangai aku..sebab tu aku xdpt award cucu kesayangan macam akak aku ! bukannye ape cuma aku rase apa yg aku cakap tu betul..aku berharap aku dpt ubah perangai aku ni agar dapat mmbanggakan nenek..ye, aku janji lepas ni aku jaga adab dan sopan aku terhadap nenek sebab aku sayang nenek !! susah nk jumpe org mcm nenek..sebab tu aku selesa duduk kat umah nenek..AKU BANGGA JADI CUCU NENEK !!










P/S: mcm mne nasib nenek aku sorg2 nnti pas aku ngn kakak aku xde bulan 9 ..=( kesiannye nenek ! eh,nenek aku tatau ni aku post pasal dia,,haha..agak2 kalau dia tau ni mati hidup semula aku..HAHA :) 




::baru aku perasan post ni gle panjang ! kalau buat cerpen pendek ni dah ciap aku rase..HAHA..SORRY~::








     



No comments:

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda disini. thanks. :)